• Početna
  • O nama
  • Meni
    • Jelovnik
    • Dani Srbije
    • Karta pića
  • Dostava
  • Galerija
  • Blog
  • Rezervacije
  • Kontakt
  • Serbian
  • English
  • Doručak
  • Dodaci uz doručak
  • Predjela
  • Supe i potaži
  • Obrok salate
  • Paste i rižota
  • Glavna jela
  • Prilozi / Male salate
  • Dečiji meni / Kuver
  • Deserti
  • Specijaliteti

Doručak

Služi se do 12h

Cheesecake karamela
495.00 rsd

sa prelivom od karamele

Gurmanski sendvič
455.00 rsd

Burger kajzerica, ajoli, miks zelenih salata, paradajz, prženo jaje, slanina, (alergeni: jaja, mleko)

Orijentalni doručak
410.00 rsd

2 pržena jaja, grilovani patlidžan, grilovani paradajz, humus, feta, pita hleb

Omlet sa povrćem
295.00 rsd

omlet od 3 jaja, tikvica, paprika, patlidžan, puter, tost, jaja, mleko

Omlet sa slaninom
350.00 rsd

omlet od 3 jaja, slanina, puter, tost, jaja, mleko

Ruzmarin doručak
485.00 rsd

3 pržena jaja, miks zelenih salata, masline, paradajz, tost, puter, džem, med, jaja, mleko

Mediteranski sendvič
495.00 rsd

somun, pesto majonez, paradajz, mocarela, salama Napoli, tapenada od crnih maslina, rukola, mleko, jaja

Poširana jaja
580.00 rsd

na avokado tostu sa slaninicom (tost, namaz od avokada, poširana jaja i slanina)

Slatki tost
280.00 rsd

beli tost, puter, džem, nutela, (alergeni: mleko, orašasti plod)

Ovsena kaša
395.00 rsd

ovsene pahuljice, čia seme, javorov sirup, cimet, protein, sezonsko voće, (vegan, vegeterian, gluten free)

Ruzmarin Cheesecake
495.00 rsd

sa svežim voćem i sosom od jagoda, jaja, mleko (jaja,mleko) Njujorški pečeni tip čiz kejka, kora se pravi od mlevene plazme, putera, šećera u prahu i mleka i peče se u rerni, a zatim hladi da se stegne, fil pravimo od maskarpone sira, kisele pavlake, šećera u prahu, limuna, jaja, brašna i vanile, i nalivamo […]

Tiramisu
450.00 rsd

(jaja, mleko) krem se pravi od žumanaca, šećera, maskarpone sira, belanaca i vanile. Piškote potapamo u mešavinu espreso kafe i amareta, i ređamo naizmenično red piškota, red krema, dok ne popunimo keramičku posudu, posipamo sa kakao prahom.

Omlet sa sirom
335.00 rsd

omlet od 3 jaja, sir, puter, tost

Dodaci uz doručak

Tost
70.00 rsd

dodatak

Jogurt
85.00 rsd

dodatak

Jaje
45.00 rsd

dodatak

Puter
45.00 rsd

dodatak

Sojino mleko
170.00 rsd

dodatak

Mleko
60.00 rsd

dodatak

Predjela

Falafel sa tapenadom
450.00 rsd

Falafel sa tapenadom od crnih maslina i uljem od nane

Uštipci od tikvica
410.00 rsd

uštipci od tikvica sa tzatziki sosom (vegeterian)

Aranćini sa Napoli salamom
395.00 rsd

Aranćini sa Napoli salamom i majonezom od vlašca (alergeni: mleko)

Kuver
135.00 rsd

Kuver se sastoji od dve vrste hleba: – beli hleb sa pančetom, fetom i smokvama – tamni hleb sa semenkama golice, suncokreta, lana i orasima – namaz je domaći humus sa ruzmarinom

Brusketi pršuta
685.00 rsd

sa pršutom i parmezanom (mleko), svinjska pršuta se slaže preko prepečenog bageta koji je aromatizovan uljem od belog luka, preko pršute idu listići parmezana, servirano na podlozi od rukole

Brusketi mocarela
535.00 rsd

sa mocarelom i pestom, seckana mocarela na kockice pomešana sa pesto sosom, a zatim otopljena u konvektomat, servirana na podlozi od rukole

Brusketi sa paradajzom
420.00 rsd

bosiljkom i belim lukom (vegeterian,vegan) salsa od paradajza, svežeg bosiljka, maslinovog ulja I ekstra devičanskog ulja se slaže na prepečenom bagetu koji je aromatizovan uljem od belog luka, servirano na podlozi od rukole

Tatar biftek “A La Chef”
1950.00 rsd

sa domaćim brioš tostom i puterom (mleko, jaja), juneći biftek (200g) se začinjava sa tatar miksom i služi sa puterom, tri prepečena brioš tosta se takodje nalaze na tanjiru, tatar miks (majonez, kečap, senf, tabasko, Worchester sos, vlašac, peršun, crveni luk, konjak, so, biber)

Grilovani Miročki sir
795.00 rsd

serviran na salati sa dresingom od borovnice (mleko, orašasti plodovi, vegeterian, gluten free), tri komada miročkog sira (150g) se griluju i serviraju na salati od rukole, oraha, suvih šljiva, čeri paradajza I zelenih maslina koja je začinjena dresingom od borovnica

Ruzmarin plata
1350.00 rsd

4 vrste sira, suhomesnati proizvodi (goveđa pršuta, svinjska pršuta, Napoli picante salama), džem od šipurka, grisine, dehidrirani čeri paradajz (sušen sa origanom I maslinovim uljem na niskoj temperaturi) i orašasti plodovi (orah i badem)

Supe i potaži

Paradajz čorba
345.00 rsd

sa pesto sosom i mocarelom (vegeterian, gluten free), alergeni: mleko

Potaž od bundeve
395.00 rsd

vegeterian, gluten free, vegan

Pileća supa
325.00 rsd

sa povrćem i testeninom (jaja)

Obrok salate

Pileća salata
750.00 rsd

sa jagodama i parmezanom (mleko,gluten free), podloga je miks zelenih salata (lola rosa, lola bjonda), dodaju se kockice grilovanog pilećeg filea, sveže seckane jagode, parmezan seckan na listiće, rikola, čeri paradajz, crveni luk, začinjava se sa dresingom na bazi limuna i bosiljka

Cezar salata gambori
1190.00 rsd

Cezar salata sa gamborima (jaja,mleko), baza je sečena iceberg salaa u koju dodajemo čeri paradajz I cezar dressing(majonez, crni luk, peršun, kapar, limunov sok, parmesan, morska so), preko se pobacaju krutoni, grilovani gambori, listići parmezana I čips od svinjske pršute

Biftek pomoranža salata
990.00 rsd

sa odležalim ramstekom (orašasti plodovi, gluten free), odležali ramstek 21 dan se griluje i servira sa segmentima pomorandže, mariniranom i pečenom cveklom, i začinjava sa dresingom od belog aćeta

Cezar salata
850.00 rsd

sa piletinom (jaja,mleko) baza je sečena iceberg salsa u koju dodajemo čeri paradajz i cezar dressing (majonez, crni luk, peršun, kapar, limunov sok, parmesan, morska so), preko se pobacaju krutoni, pileći suvidirani file, listići parmezana I čips od svinjske pršute

Fitnes salata
515.00 rsd

sa svežim povrćem i semenkama (orašasti plodovi, gluten free, vegan, vegeterian), baza je miks zelenih salata (lola rosa, lola bjonda I rukola) u koju dodajemo kocke paradajza, krastavca i sušenu brusnicu, začinjava se dresingom od limuna a preko se pobacaju seme golice I suncokreta.

Paste i rižota

Špagete “Frutti Di Mare”
1750.00 rsd

Domaći pelat, hobotnica, lignje, kozice, dagnje, parmezan

Njoke sa biftekom
1200.00 rsd

Njoke sa biftekom i pesto sosom (alergeni: mleko, jaja)

Raviole tartufi
1150.00 rsd

Raviole sa rikotom i tartufima, puterom, majčinom dušicom

Rigatoni “ARABIATA”
780.00 rsd

paradajaz, pelat, beli luk, maslinovo ulje, peperoncini, parmezan

Špagete “AGLIO E OLIO”
750.00 rsd

Beli luk, maslinovo ulje, peperoncini, parmezan

Rižoto sa gamborima
1250.00 rsd

(mleko, gluten free), sitno sečeno povrće (patlidžan, tikvice, miks paprika) sotiramo na maslinovom ulju, dodajemo arborio pirinač i nalivamo sa supom od gambora, preko rižota serviramo 4 cela grilovana gambora (sa glavom i repom)

Rižoto piletina
895.00 rsd

sa sušenim paradjzom

Raviole sa spanaćem
950.00 rsd

sa spanaćem i rikotom (mleko, jaja) raviole su punjene sa rikota sirom i spanaćem, žalfija se propržava sa puterom u tiganju da pusti eterično ulje, zatim se dodaje povrtna supa i parmezan, raviole se kuvaju i serviraju sa sosem, jelo se posipa sa seckanim lešnikom, listićima žalfije i parmezana

Rižoto sa povrćem
795.00 rsd

i limun biberom (vegeterian, gluten free) sitno sečeno povrće (patlidžan, tikvice, miks paprika) sotiramo na maslinovom ulju. Dodajemo pirinač (Arborio-pirinač namenjen za spemanje rižota) I jelo završavamo sa puterom I rendanim parmezanom

Njoke sa ćuretinom
985.00 rsd

i mladim spanaćem (mleko, jaja) marinirane kocke ćurećeg filea se sotiraju na maslinovom uljusa dodatkom spanaća I suprim sosa, sve pomešamo sa skuvanim njokama I zgušnjavamo rendanim parmezanom

Taljatele “A la Amatriciana”
1250.00 rsd

domaći paradajz, pelat, svinjska pršuta, slanina, čeri paradajz, parmezan

Špagete bolonjeze
895.00 rsd

uvek sveža pasta (mleko, jaja) bolonjeze sos pravimo od crnog I belog luka, junećeg mesa, crvenog vina I paradajz pelata, u sos dodajemo skuvanu pastu I rendani parmesan, preko servirane paste stavljamo listove svežeg bosiljka, servira se sa špagetama

Pene Carbonara
855.00 rsd

uvek sveža pasta (mleko, jaja) pančeta se sotira na vrelom tiganju a zatim deglazira belim vinom, dodajemo suprim sos I skuvanu pastu, rendani parmezan, sitno sečeni peršun I krupno mleveni šareni biber, servira se sa penama

Rižoto sa teletinom
995.00 rsd

Uvek savršen izbor za prave ljubitelje ukusa Mediterana.

Glavna jela

Bela buzara
1950.00 rsd

Bela buzara sa dagnjama Gluten free

Grilovani fileti orade
1650.00 rsd

Grilovani fileti orade na blitvi sa pireom od paškanata i badema Alergeni: mleko Vegeterian

Losos filet mediteranski
1350.00 rsd

Losos filet na mediteranskom povrću sa pireom od karfiola i vanile Alergeni: jaja i mleko

Burger od drapanog praseta
1150.00 rsd

Alergeni: mleko i jaja

Sporo kuvana teletina
1650.00 rsd

Alergeni (mleko)

Svinjska rebra
1250.00 rsd

Svinjska rebra sa kajmakom alergeni (mleko) gluten free

Biftek “Ruzmarin”
1150.00 rsd

sa svežim sosom od začinskog bilja koje se priprema pred gostom

Crvena buzara
2500.00 rsd

sa gamborima i školjkama (gluten free) 8 celih gambora (sa glavom i repom), i 100Gr školjki se sotira na sitno seckanom crnom luku, a zatim deglazira sa belim vinom i naliva se sa sokom od paradajza uz dodatak seckanog peršuna, krupne morske soli i bibera, služimo sa prepečenim baget hlebom

Ćuretina
1250.00 rsd

na sotiranom povrću sa rukolom i parmezanom (gluten free,mleko) ćureći file se griluje u tiganju, zatim se dodaju tikvice, čeri paradajz i crne masline, a zatim deglaziramo sa belim vinom i dodajemo neutralnu pavlaku, file se servira na pire krompiru, preliva sosem od kuvanja i posipa sa rukolom i rendanim parmezanom

Classic Burger
995.00 rsd

(mleko, jaja) juneće meso za burger (juneći but 75%, juneći loj 25%) se začinjava sa solju I biberom. Na donjoj kajzerici stavljamo džem od crvenog luka, kisele krastavčiće, miks salata I kolutove paradajza a preko mes cedar sir koji otapamo na burger u konvektovatu, sa strane služimo wedges krompire sa dodatkom kečapa I ajoli majoneza […]

Mediteranske lignje
1485.00 rsd

najbolje od Mediterana (mleko, vegeterian, gluten free), jadranske lignje se griluju i začinjavaju triestino salsom (beli luk,peršun, mirođija, maslinovo ulje od komine, vinsko sirće) i serviraju se na krompir pireu koji je pomešan sa sotiranim spanaćem

Pileći file
895.00 rsd

sa grilovanim povrćem krompir pireom i supreme sosom (gluten free,mleko), pileći file suvidiramo na 65C-2h i marinara se u maslinovom ulju sa dodatkom belog luka i majčine dušice, meso se po porudžbini griluje na kozi i završava u konvektomatu, za grilovano povrće stavljamo patljidžan, tikvice, šampinjone, crveni luk i paradajz, uz to služimo suprim sos […]

Svinjski vrat
1350 rsd

sa pireom od krompira i tartufa garantuje da će vam osmeh krasiti lice tokom celog dana. Jako mu je teško odoleti i prosto mami da se proba!

Prilozi / Male salate

Paradajz sa sirom
225.00 rsd / 440.00 rsd

Gluten free, vegeterian, alergeni (mleko)

Grčka salata
275.00 rsd / 540.00 rsd

(mleko, gluten free, vegeterian) rukola i čeri paradajz se začinjavaju se ekstra devičanskim uljem i crnim aćeto balzamirom, preko se stavljaju listići parmezana

Rukola salata
325.00 rsd / 640.00 rsd

sa čeri paradajzom i parmezanom (mleko,gluten free,vegeterian) – krastavac, miks paprika, paradajz i crveni luk se začinjavaju sa morskom solju i maslinovim uljem, preko stavljamo feta sir, zelene masline i origano

Mix zelenih salata
175.00 rsd / 340.00 rsd

gluten free, vegan, vegeterian, Lola rosa, lola bjond i rukola se začinjavaju sa crnim aćeto balzamikom I ekstra devičanskim maslinovim uljem, morska so

Pire krompir sa tartufima
205.00 rsd

(mleko)

Grilovano povrće
175.00 rsd

gluten free, vegan, vegeterian

Wedges krompirići
195.00 rsd

gluten free, vegan, vegeterian

Pomfrit
165.00 rsd

gluten free, vegan, vegeterian

Dečiji meni / Kuver

Kuver
135.00 rsd

Kuver se sastoji od dve vrste hleba: – beli hleb sa pančetom, fetom i smokvama – tamni hleb sa semenkama golice, suncokreta, lana i orasima – namaz je domaći humus sa ruzmarinom

Panirani pileći štapiči
520.00 rsd

sa pomfritom i kečapom

Špageti bolonjeze
520.00 rsd

(jaja,mleko) isti postupak kao za odrasle, porcija 100gr špageta

Deserti

Topli kolač od urme
545.00 rsd

sa sladoledom od vanile, alergeni: jaja i mleko

Cheesecake karamela
495.00 rsd

sa prelivom od karamele

Čokoladna torta
515.00 rsd

sa sosom od maline, alergeni: jaja i mleko

Bezglutenski kolač
595.00 rsd

sa sorbeom od banane (orašasti plodovi, vegan, vegeterian, gluten gree), sirovi kolač se pravi od ovsenih pahuljica, lešnika, badema, oraha,indijskom oraha, kokos putera,javorovog sirupa, kakao nibsa(unutrašnji deo kakovca) i kakao putera, služi se sa sorbeom od banana

Ruzmarin Cheesecake
495.00 rsd

sa svežim voćem i sosom od jagoda, jaja, mleko (jaja,mleko) Njujorški pečeni tip čiz kejka, kora se pravi od mlevene plazme, putera, šećera u prahu i mleka i peče se u rerni, a zatim hladi da se stegne, fil pravimo od maskarpone sira, kisele pavlake, šećera u prahu, limuna, jaja, brašna i vanile, i nalivamo […]

Tiramisu
450.00 rsd

(jaja, mleko) krem se pravi od žumanaca, šećera, maskarpone sira, belanaca i vanile. Piškote potapamo u mešavinu espreso kafe i amareta, i ređamo naizmenično red piškota, red krema, dok ne popunimo keramičku posudu, posipamo sa kakao prahom.

Specijaliteti

Naručivanje minimum dan unapred

Špansko prase
25000.00 rsd

(6-8 osoba) Specijalitet oblasti, prase teži između 5,5-6,5kg, prase se začinjava dan pre pečenja, a zatim se na dan služenja peče u rerni 2,5h, na kontrolisanim temperaturama. služi se sa pire krompirom sa tartufima, džemom od crvenog luka i miksom zelenih salata sa parmezanom i pinjolima, prase se pred gostima seče tanjirom, kao omaž tradicionalnom […]

Jagnjeća plećka
6900.00 rsd

sa mladim krompirima (3-4 osobe), jagnjeća plećka se suvidira (sous vide) 14h u marinadi koju čine med, limun, maslinovo ulje, začini, zatim se peče u rerni 2h kako bi dobila „koricu“, prilog za jagnjeću plećku čine mladi krompiri sa ruzmarinom, limunom i crnim maslinama

© Copyright 2021 - Ruzmarin Mediterranean Cuisine